Woensel van Philipswijk tot Broekseweg

In 304 pagina’s heeft auteur Ben Damen de geschiedenis van de Woensel van Philipswijk tot Broekseweg onderzocht en beschreven.

Een prachtige uitgave gevuld met vele verhalen en foto’s uit die periode.

’woensel, van Philipswijk tot Broekseweg’, het derde boek van Ben Damen, is gedeeltelijk een herziene versie van ‘leven in de woenselsestraat en omgeving’ met de toevoeging van nieuwe verhalen en beeldmateriaal. Ook locaties als de Philipswijk, Soeterbeekseweg, Vaartbroekseweg, Eckartseweg, Nieuwe Dijk, Broekseweg en Brugstraat hebben in dit boek een ereplaats gekregen. De honderden foto’s, verhalen en anekdotes die in het boek de revue passeren zullen ongetwijfeld bij velen dierbare herinneringen oproepen. Maar ook voor lezers die niet in deze buurtschappen hebben gewoond, is dit naslagwerk toegankelijk en prettig om te lezen.

Over de auteur Ben Damen (Eindhoven, 1993) raakte al tijdens zijn jeugdjaren gefascineerd door de Eindhovense geschiedenis, oude architectuur en de historie van zijn voorouders. tijdens zijn studie Human resource Management aan de fontys Hogescholen te Eindhoven schreef hij drie boeken over de ontwikkeling van woensel dat in het verleden uitgroeide van zelfstandig dorp tot stadsdeel van Eindhoven. De nadruk wordt gelegd op de persoonlijke verhalen van bewoners, die vaak werden geconfronteerd met pijnlijke veranderingen in hun leefomgeving.

Uitgave: Goedeboekendrukker
Auteur: Ben Damen
Druk: PrintPlan
ISBN: 978-90826536-1-8
Formaat: 210x297mm
Hardcover uitvoering
Paper binnenwerk: 115 gr/m2 G-Print
Full-colour uitgave
Garen genaaide afwerking

Woensel van Philipswijk tot Broekseweg | Ben Damen

Het boek is uitverkocht / niet meer verkrijgbaar

de boekendrukker

Ben Damen | Woensel van Philipswijk tot Broekseweg