GROOTS HOLLAND | Paul Kortman

Paul Kortman (1957) is mede-oprichter van PK2, dienstverlener voor bewustzijnsontwikkeling en sociale innovatie. Gepassioneerd ‘cultuur¬vernieuwer door vernieuwing van de mens’ en al meer dan 20 jaar begeleider van de mens in transitie.

Hij windt er geen doekjes om. We dwingen onszelf te kiezen voor wel¬vaart in plaats van welzijn. Een systeem waarin geld moet goed maken wat we aan bezieling missen. En dat terwijl we creatiever, productiever en effectiever zijn wanneer we ons wel voelen. Daarom maken we nu een transitie door naar nieuwe dimensies van werken en leven.

Hij schetst de ogenschijnlijk enig denkbare wereld waaraan we gewend zijn en onthult tevens een route naar een dieper bewustzijn en aantrekkelijk alternatief. In alle kwetsbaarheid illustreert hij zijn werk met zijn persoonlijke verhaal. Het resultaat is een innovatie waar het ‘denken’ van onze tijd nooit op had kunnen komen. Een innovatie die anderen helpt zichzelf ook te vernieuwen en te innoveren.

Ontdekt ook dat niets is wat het lijkt en stijg uit boven de modellen die aanvankelijk tot leren hebben geleid.

“Deze nieuwe aanpak, met de focus op welzijn, is als op mijn lijf geschreven. Logisch als je bedenkt dat zo werken dicht bij ‘menszijn’ in z’n algemeenheid staat.” – Tessa van Swaay, directeur van Swaay Duurzaam Hout

“Status is een belemmering. Deze ontdekking een zegen. Het is het grootse dat zich openbaart door het klein en bij mezelf te houden.”
– Judith Meijers, Ass. Professor Universiteit van Maastricht.
Senior beleidsadviseur Zuyderland.

Uitgave : Paul Kortman
Auteur : Paul Kortman
Redactie : Hans Horsten Journalistiek
Vormgeving/Ontwerp : Studio OOK, Eindhoven
Druk : PrintPlan, Eindhoven | www.goedeboekendrukker.nl
ISBN : 978-90-78222-04-0
Formaat : 170x240mm / Staand
Papier binnenwerk : 120 gr/m2 Arctic Munken Pure | Cream
208 pagina’s / full-colour / UV-inkt (hoog gepigmenteerd) / garen genaaid / Hardcover

GROOTS HOLLAND

GROOTS HOLLAND | Paul Kortman